Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
Kreće zimsko računanje vremena - 25.10.2014.   
Noćas počinje zimsko računanje vremena.Pomicanjem kazaljki sata za jedan sat unatrag vrijeme od 3 sata računa se kao 2 sata.
Opljačkana ljekarna u Zvijezdi - 25.10.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke zabilježeno je jedno kazneno djelo, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Ogulini,Karlovcu i Dugoj Resi i tri prometne nesreće, jedna s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom, rekao je za naš Radio voditelj u OKC-u Perica Matošević.
Vodostaji karlovačkih rijeka u opadanju - 25.10.2014.   
Vodostaji karlovačkih rijeka su u opadanju ili stagniraju.
Posljednja mjerenja od 6 sati pokazuju da je Kupa u Karlovcu dosegnula razinu od 812 cm što je 1 cm manje nego sat prije.
Uzvodno od Karlovca, osim u Brodarcima, Kupa opada tako da bi stagnacija i pad vodostaja mogao uskoro uslijediti i u Karlovcu.
Vodostaj Korane u Karlovcu stagnira i u 6 sati iznosio je 820cm i kao i sat prije.
Razbojništvo u ljekarni - 24.10.2014.   
Dva nepoznata i maskirana počinitelja večeras su izvršila razbojništvo u ljekarni uz prijetnju oružjem, izvijestila je PU karlovačka.
Vodostaji još uvijek rastu - Kupa na 803 cm - 24.10.2014.   
S obzirom da su vodostaji Korane i Kupe u Karlovcu prešli 750 centimetara, od rano poslijepodne na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava.

Situacija slična onoj u rujnu - 24.10.2014.   
Predstavnici Grada Karlovca obišli su poslijepodne poplavljena područja. U Mostanju je održana i kraća konferencija za novinare. Pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i zamjenik načelnika Stožera zaštite i spašavanja Grada Karlovca Ivan Uđbinac upoznao je najprije novinare sa situacijom u Mostanju.
Očekuje se razvoj kamper turizma u Hrvatskoj - 24.10.2014.   
Udruga ruralnih kamper odmorišta Urko sa sjedištem u Poreču organizirala je na imanju Srce prirode – integralni hotel na seoskom gospodarstvu Srakovčić u Gorici Lipničkoj 1. kongres kamp odmorišnog turizma u Hrvatskoj.
Vodostaji i dalje rastu - 24.10.2014.   
Dostavljaju se vreće s pijeskom u Logorište i Mostanje, zatvaraju se propusti ispod Brze ceste u Mostanju… To su samo neke od aktivnosti vatrogasaca i djelatnika gradskih tvrtki, rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković. On kaže da prema informacijama Hrvatskih voda vodostaji Kupe i Korane ne bi trebali prijeći 800 centimetara.
HSLS-ovci protiv monetizacije - 24.10.2014.   
Predsjednik Gradske organizacije HSLS-a, Dragutin Belavić danas je održao konferenciju za novinare ispred Super Konzuma, na mjesti gdje se od prošle subote prikupljaju potpisi za referendum o monetizaciji autocesta.
Susret srednjoškolske katoličke mladeži - 24.10.2014.   
U Domu OS RH „Zrinski“ danas se održava 13. Susret srednjoškolske katoličke mladeži na temu: „Moj poziv je ljubav“.
Pod vodom ponovno Logorište i Mostanje - 24.10.2014.   
Korana se izlila i na cestu u Logorištu, te ponovo prijeti kućama, a slično je u Maloj Švarči. Prema informacijama s terena pod vodom je ponovo i Zatok u Mostanju.
Nova kotlovnica u Obrtničkom centru - 24.10.2014.   
Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) i Karlovačka županija svečano su danas pustili u rad novu kotlovnicu na biomasu za grijanje Obrtničkog centra u Karlovcu.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 41 aktivnih posjetitelja