Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
Prijem povodom Ramazanskog bajrama - 30.7.2014.   
U povodu Ramazanskog bajrama, glavni imam Admir ef. Muhić jučer je organizirao prijem u prostorijama karlovačkog Džemata. Prijem je održan pod pokroviteljstvom župana Ivana Vučića. Jučer je obilježen i Dan poginulih hrvatskih branitelja Bošnjaka – Dan šehida.
Riječno kino u Ogulinu - 30.7.2014.   
U Ogulinu je sinoć u okviru Riječnog kina prikazan film „Mamin dečkić“, čija je projekcija premještena s nedjelje zbog kiše. Prije filma održan je filmski kviz „Osmi putnik“, a od osmero natjecatelja najbolji je bio Vedran Salopek.
Vatrogasne intervencije - 30.7.2014.   
Karlovačka Javna vatrogasna postrojba u protekla 24 sata imala je četiri tehničke intervencije, izvijestili su iz Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Karlovcu.
Kiša i grmljavina - 30.7.2014.   
Na karlovačkom području danas će biti pretežno oblačno, a od sredine dana očekuje se i kiša, pljuskovi i grmljavina, rekla je u našem jutarnjem programu prognostičarka DHMZ-a Dunja Plačko-Vršnak.
Sastanak na temu obrane od poplava - 29.7.2014.   
Zamjenici gradonačelnika Marina Kolaković i Dubravko Delić sa suradnicima danas su se susreli s predstavnicima Hrvatskih voda. U radnom sastanku sudjelovali su direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu pri Hrvatskim vodama Milan Mateša, voditeljica Vodnogospodarske ispostave za mali sliv "Kupa" sa sjedištem u Karlovcu Biljana Željeznjak, te direktorica tvrtke Vodoprivreda Nada Štefanac.
Dan poginulih hrvatskih branitelja Bošnjaka - 29.7.2014.   
Prema odluci Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj danas je Dan poginulih hrvatskih branitelja Bošnjaka – Dan šehida. Tim povodom delegacija Medžlisa Islamske zajednice Karlovac predvođena glavnim imamom Admirom ef. Muhićem danas će u 14 sati na mjestu obaranja helikoptera i pogibije visoke delegacije Republike BiH nedaleko od Cetingrada proučiti Ja-sin i položiti cvijeće. Okupljenima će se obratiti zamjenik načelnika Općine Cetingrad Ferid Krak.
Uspješno odvajanje otpada u Karlovcu - 29.7.2014.   
Zakonom o održivom gospodarenju otpadom koji je donesen 22. srpnja prošle godine, jedna od propisanih mjera je obaveza jedinica lokalne samouprave da u roku od godinu dana donesu plan gospodarenja otpadom i započnu s organiziranim prikupljanjem pet odvojenih kategorija otpada te glomaznog otpada na kućnom pragu.
Niz radova karlovačkog Inkasatora - 29.7.2014.   
Karlovačka tvrtka Inkasator za vrijeme ljetnih mjeseci provodi niz radova. U ovom razdoblju u Inkasatoru su u tijeku projekti na više zgrada, konkretno 17 projekata, rekao je voditelj Odjela tehničkih poslova Tomislav Franjković.
Karlovčani voditelji radionice filma na Šipanu - 29.7.2014.   
Karlovčani Kristijan Protulipac i Mateja Banić iz Kinokluba vode radionicu igranog filma u okviru Ljetne škole filma Šipan. Škola se održava pokraj Dubovnika već nekoliko ljeta i okuplja filmaše iz cijele regije koji svoje znanje i iskustvo prenose malim šipanskim genijalcima.
Krađe i prometne nesreće - 29.7.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, od kojih je policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški izdvojila nekoliko krađa.
Povećan broj intervencija - 28.7.2014.   
Promjenjivo vrijeme koje je ovih dana karakteristično za Hrvatsku, pa tako i Karlovac, uzrokuje i određene zdravstvene probleme. Tome svjedoči i povećan broj intervencija. Građani se najviše žale na vrtoglavicu, slabost, nemoć, tjeskobu, povišen tlak i bol u prsima, rekao je dr. Tomislav Stojković iz Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Uputio je i nekoliko korisnih savjeta.
Uređenje Centra na Gazi - 28.7.2014.   
U okviru međunarodnog volonterskog kampa Eko Pan Overground 12 volontera iz cijelog svijeta radilo je na uređenju Centra za mlade na Gazi. Prvi ovogodišnji kamp u Karlovcu je održan od 4. do 18. srpnja.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 29 aktivnih posjetitelja