Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
Hrvatski savez slijepih pomogao obitelji Galetić - 23.4.2014.   
Na inicijativu Udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije, Hrvatski savez slijepih pridružio se akciji prikupljanja pomoći obitelji Katarine Galetić iz Crnog Kamanja kojoj je početkom godine u požaru izgorjela kuća. Inače, Katarina Galetić predsjednica je Udruge slijepih, aktivna je sportašica i studentica.
Inkasator potpisao Ugovore za izvođenje radova - 23.4.2014.   
Tvrtka Inkasator provela je postupak odabira ponuđača za održavanje zajedničkih dijelova i uređaja građevina na području grada kojima tvrtka upravlja. 55 ponuđača koji su zadovoljili kriterije danas su u dvorani Obrtničke komore s tvrtkom Inkasator potpisali Ugovor za izvođenje radova u 2014. godini.
I dalje promjenjivo - 23.4.2014.   
Na karlovačkom području danas povremeno može biti slabije kiše, a poslijepodne i kratkotrajnog pljuska, rekla je za naš Radio prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović. Temperatura zraka će biti između 18 i 20˚C. Vjetar će prijepodne biti slab, a poslijepodne umjeren sjeveroistočni.
Provala i krađe - 23.4.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je osam kaznenih djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila provalu u stan te krađe dijelova sa šumskog zglobnog traktora i metalne pločice za tračnice.
Najavljena izložba Josipa Vanište - 22.4.2014.   
U karlovačkom Gradskom muzeju danas je održana konferencija za medije povodom izložbe akademika Josipa Vanište. Izložba će biti otvorena ove subote u 12 sati u Galeriji "Vjekoslav Karas".
80. obljetnica KUD-a "Sv. Juraj" Draganić - 22.4.2014.   
KUD „Sv. Juraj“ Draganić ovog tjedna organizira obilježavanje 80. obljetnice organiziranog kulturno-umjetničkog rada u Draganiću. Ova obljetnica obilježava se u Jurjevskom tjednu kroz niz događanja.
Potres se osjetio i u Karlovcu - 22.4.2014.   
Potres jačine 4,6 Richtera pogodio je danas oko 11 sati područje Slovenije, javlja Euro-mediteranski seizmološki centar (EMSC). Epicentar potresa bio je 50-ak kilometara jugozapadno od Ljubljane, kod mjesta Pivka, a potres je bio na dubini od 2 km.
Krađa automobila, prometna nesreća - 22.4.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila krađu automobila.
Promjenjiv, ali razmjerno topao tjedan - 21.4.2014.   
Vrijeme će danas biti uglavnom oblačno, poslijepodne s povremenim pljuskovima te maksimalnom temperaturom od 15 ili 16 stupnjeva, rekao je za naš Radio prognostičar DHMZ-a Davor Samošćanec.
U Ogulinu teško ozlijeđen motociklist - 21.4.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke nije evidentirano niti jedno kazneno djelo. Evidentiran je jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira, u Karlovcu, tri prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji, u Karlovcu, Ogulinu i Ozlju, te jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom.
Uskrsni ponedjeljak - 21.4.2014.   
Uskrsni je ponedjeljak dan kršćanske svetkovine. Slavi se dan nakon Uskrsa. U Hrvatskoj i mnogim državama svijeta službeni je blagdan.

Prometnim znakom po automobilu - 20.4.2014.   
U protekla 24 sata na području PU karlovačke zabilježena su četiri kaznena, četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu, Ogulinu i Slunju, jedan prekršaj nasilničkog ponašanja u obitelji u Ogulinu i šest prometnih nesreća. Voditelj smjene u OKC-U Mile Valentić izdvojio je kazneno djelo oštećenja osobnog automobila.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 50 aktivnih posjetitelja