Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
Predstavnici Udruge slijepih USKA na izobrazbi - 24.11.2014.   
Predstavnici Udruge slijepih USKA tajnik Mirsad Bećirović i koordinatorica Romija Radočaj Naglić bili su na izobrazbi Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva o izradi završnih izvješća u provedbi institucionalne podrške u 2014. godini.
Nastavljen rad ekspedicionističke škole - 24.11.2014.   
Aktivnosti u sklopu ekspedicionističke škole u organizaciji CEIK-a "Braća Seljan" nastavljene su proteklog vikenda. Školu vodi predsjednik CEIK-a Mladen Kuka.
Provale i krađe se nastavljaju - 24.11.2014.   
Provale i krađe i dalje su ponajviše zastupljene u policijskim izvješćima. U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Dugoj Resi i Karlovcu.
Studijski posjet Celju i Črnomlju - 23.11.2014.   
Predstavnici Udruge Carpe Diem boravili su od 18. do 20. studenog u studijskom posjetu u Sloveniji. Posjetili su Mladinski centar Bit iz Črnomlja te Mladinski centar Celje.
Provale u kuće - 23.11.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, među kojima su i provale u vikendicu u Ladvenjku te obiteljsku kuću u Cerovcu Vukamnićkom.
Dani tehničke ispravnosti vozila - 24.11.2014.   
Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila „Dani tehničke ispravnosti vozila 2014“ održat će se od 24. do 29. ovog mjeseca.
Predavanje o povijesti Novog Centra - 22.11.2014.   
Profesor Vladimir Peršin održao je u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" predavanje pod nazivom "Novi Centar – putovanje kroz vrijeme".
Otkriven kradljivac poklopaca šahtova - 22.11.2014.   
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo krađe poklopaca šahtova osumnjičen 44-godišnji hrvatski državljanin, izvijestila je policija. Njega se sumnjiči da je 20. studenoga u popodnevnim satima, u karlovačkoj gradskoj četvrti Zvijezda, otuđio više poklopaca šahtova, pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna.
100 godina vodoopskrbe u Karlovcu - 22.11.2014.   
U sklopu svečanosti obilježavanja 100 godina organizirane vodoopskrbe u gradu Karlovcu, održane u petak u Domu OS Zrinski, direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Ivan Mrzljak podsjetio je na povijest uvođenja javnog vodovoda čime se Karlovac upisao na listu naprednih gradova toga vremena.
HSS daje punu podršku direktoru Čistoće - 22.11.2014.   
Nakon što je gradonačelnik Damir Jelić Državnom odvjetništvu prijavio gradsku tvrtku Čistoća zbog sumnji u štetnost ugovora koje je sklapla ova tvrtka, a na što mu je pozornost skrenuo predsjednik Gradskog vijeća Mihovil Stanišić, stiglo je priopćenje Gradske organizacije HSS Karlovca, čiji je član direktor tvrtke Damir Jakšić.
Danica Rob sudjelovala na susretu slijepih žena - 21.11.2014.   
Predstavnica Mreže žena Udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije USKA Danica Rob sudjelovala je na 11. savjetovanju Mreže slijepih žena Hrvatskog saveza slijepih koje je održano u Zagrebu, u prostorijama Udruge slijepih Zagreb. Danica Rob bila je na susretu slijepih žena u pratnji VIP asistentice za Karlovačku županiju Sandre Milčić.
Sastanak u Gradskoj upravi o zaštiti od poplava - 21.11.2014.   
U Gradskoj upravi održan je sastanak na temu problematike poplava na području gradske četvrti Mostanje te mjesnih odbora Logorište i Mala Švarča.
Na sastanku su uz predstavnike Grada Karlovca, predvođene gradonačelnikom Damirom Jelićem, sudjelovali predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta, Javne vatrogasne postrojbe te direktor Vodovoda i kanalizacije.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 25 aktivnih posjetitelja