Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
Nagrađeno 5 od 8 inovacija iz Karlovačke županije - 20.10.2014.   
Od osam inovacija kojima se Udruga inovatora Karlovačke županije predstavila na našem najvećem inovatorskom sajmu ARCA 2014., čak pet ih je nagrađeno.
Zvono uz Kupu započelo s novim projektom - 20.10.2014.   
Društvo za promicanje kulture "Zvono uz Kupu" iz Zamršja počelo je u suradnji sa svojim partnerima s provedbom EU projekta "Kupa Natura - živjeti i održavati prirodnu dobrobit Kupe od izvora do ušća".
Zeleno srce Hrvatske dobilo PPS oznaku - 20.10.2014.   
U Opatiji na Danima hrvatskog turizma 22 novoformirane PPS destinacije dobile su PPS oznaku. Pod PPS konceptom podrazumijeva se razvoj i promocija atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone.
Nagrada struke Sandi Kočevar - 20.10.2014.   
Sanda Kočevar, viša kustosica povijesnog odjela karlovačkog Gradskog muzeja dobitnica je nagrade Hrvatskog muzejskog vijeća, izvijestila je ravnateljica Muzeja Hrvojka Božić. Kočevar je nagrađena posebnim priznanjem za izložbu “AfriKA – Karlovčani u Africi u drugoj polovici 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća” te za ukupan doprinos podizanju razine znanja o karlovačkim putnicima istraživačima Afrike, ali i o Karlovcu toga doba.
Novi početak - 20.10.2014.   
Ministrica socijalne politike i mladih i podpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Milanka Opačić posjetila je danas Centar za rehabilitaciju “Ozalj” i svečano zatvorila Podružnicu Zorkovac u kojoj je donedavno bilo smješteno 55 korisnika.
Požar i zagađenje vode - 20.10.2014.   
Iz dnevnog izvješća karlovačkog Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje treba istaknuti dva događaja, požar u pogonu "Tehno drvo" u Ogulinu i zagađenje odvodnog kanala na Borlinu.
Danas sunčano i toplo - 20.10.2014.   
Još uvijek smo u polju visokog tlaka zraka, pa će uz vedro jutro takav biti i cijeli dan. Bit će pretežno sunčano, slično vremenu kakvo je bilo tijekom vikenda, rekla je za naš Radio prognostičarka DHMZ-a Dunja Plačko Vršnak.
Završetak mjerenja peludi u zraku - 20.10.2014.   
Posljednja mjerenja Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije pokazala su da u zraku grada Karlovca više nema peludnih zrnaca biljaka koja bi mogla izazvati alergijske reakcije kod osjetljivih osoba. Možemo reći da je završila sezona polinacije biljaka pa ne postoji potreba za daljnjim mjerenjima u ovoj godini, navodi se u priopćenju iz Zavoda.
Provaljeno u skladište i trgovinu - 20.10.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški.
Rebelsi obilježili 23. obljetnicu satnije - 19.10.2014.   
Pripadnici Prve pješačke satnije 2. bojne 110. brigade, poznatiji kao "Rebelsi" obilježili su 23. obljetnicu svoje satnije.
Posječena i ukradena stabla u Rakovici - 19.10.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela.
17 vozača vozilo pod utjecajem alkohola - 19.10.2014.   
Na području Policijske uprave karlovačke tijekom noći sa subote na nedjelju provedena je preventivno-represivna akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 40 aktivnih posjetitelja