Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
Upis djece u program predškole - 2.9.2014.   
Dječji vrtić Karlovac i Dječji vrtić Četiri rijeke objavili su ponovljeni poziv za upis djece u program predškole dječjih vrtića grada Karlovca za 2014/2015. predškolsku godinu. Program predškole obvezan je za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječjem vrtiću.
Javne rasprave o studijama o utjecaju na okoliš - 2.9.2014.   
Iz Karlovačke županije obavijestili su kako su u tijeku javne rasprave o studijama o utjecaju na okoliš dva zahvata. Radi se o zahvatima plinovoda Bosiljevo – Sisak, o čemu će rasprava biti u prostorijama Općine Barilović, te o eksploataciji tehničko-građevinskog kamena na eksploatacijskom polju „Plaškarica“ u općini Bosiljevo, o čemu će biti rasprave u prostorijama ove Općine.
Elektronička prijava boravišta učenika i studenata - 2.9.2014.   
S obzirom da se približava početak nove školske i akademske godine, iz Ministarstva unutarnjih poslova podsjećaju ustanove koje pružaju usluge smještaja - učeničke i studentske domove na mogućnost elektroničke prijave boravišta učenika i studenata.
Natječaji u okviru Festivala volonterizma - 2.9.2014.   
Lokalni volonterski centar VolonterKA u sklopu Udruge Carpe Diem i ove godine organizira Festival volonterizma koji će se održati u subotu 20. rujna u Karlovcu.
Provala i vožnja u alkoholiziranom stanju - 2.9.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila provalu u kiosk u Karlovcu.
Zadovoljavajuća sigurnost na Danima piva - 1.9.2014.   
Za vrijeme održavanja 28. Dana piva na prostoru ŠRC Korana u Karlovcu, u razdoblju od 22. kolovoza do 31. kolovoza, evidentirana su dva kaznena djela, osam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.
Akcija „Važna je volja – Hodanjem do zdravlja“ - 1.9.2014.   
„Važna je volja – Hodanjem do zdravlja“, naziv je akcije koju inicira Udruga oboljelih od raka, leukemije i ostalih malignih bolesti „Novi život“. Udruga je osnovana u srpnju ove godine i okuplja više od dvadeset članova. U sklopu akcije, koja će biti održana u rujnu, očekuje se veći broj sudionika u pješačenju od Zagreba do Karlovca. Više o tome bilo je riječi na današnjoj presici u Vili Anzić.
Još ima mjesta za jesenski upisni rok - 1.9.2014.   
Na karlovačkom Veleučilištu još ima slobodnih mjesta, iako je ljetni upisni rok bio vrlo uspješan. Do početak nastave ostalo je još oko mjesec dana.
Kiša i niža temperatura - 1.9.2014.   
Na karlovačkom području danas će prevladavati oblačno s povremenom kišom, rekla je u našem jutarnjem programu prognostičarka DHMZ-a Dunja Plačko-Vršnak. Kiša bi prijepodne mogla biti obilnija, dok će poslijepodne slabiti.
Dvije krađe - 1.9.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila drsku krađu i krađu aluminijske odbojne ograde i stupova.
Održan humanitarni turnir "Lopta dobrote" - 31.8.2014.   
Županijska organizacija HDZ-a Karlovačke županije organizirala je u Zvečaju na igralištu Nogometnog kluba "Mrežnica" humanitarni sportski događaj "Lopta dobrote". Sav prihod od kotizacija i donacija bio je namijenjen za Udrugu obitelji djece s poteškoćama u razvoju "Sunce" iz Duge Rese.
Provale i krađe - 31.8.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, oba u Karlovcu, jedan prekršaj nasilničkog ponašanja u obitelji, također u Karlovcu, te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 86 aktivnih posjetitelja