Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
Počinju besplatne instrukcije za srednjoškolce - 23.10.2014.   
Mladež HDZ-a grada Karlovca provela je među karlovačkim srednjoškolcima anketu o besplatnim instrukcijama iz engleskog jezika, matematike i hrvatskog jezika.
Natječaj za učeničke i studentske stipendije - 23.10.2014.   
Povjerenstvo za dodjelu stipendija učenicima i studentima Karlovačke županije raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za školsku, odnosno akademsku godinu 2014.-2015.
Donacija JVP grada Karlovca - 23.10.2014.   
Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Karlovca danas je uručena vrijedna donacija. Vlasnik tvrtke Titan Sanjin Kosić, uručio je vatrogascima 10 pumpi za vodu marke Dolmar, vrijednih 22.000 kuna. Titan se prvenstveno bavi servisom i prodajom alata i ovlašteni su Makitin prodajno servisni centar za Karlovačku županiju, a čiji je brend i Dolmar.
23. obljetnica osnivanja 129. brigade - 23.10.2014.   
Pripadnici 129. brigade Hrvatske vojske danas obilježavaju 23. obljetnicu osnivanja brigade.
Vodostaj Kupe u Karlovcu u opadanju - 23.10.2014.   
Zbog čestih oborina povećali su se vodostaji karlovačkih rijeka. Vodostaj rijeke Kupe iznosio je u 7 sati 648 cm, ali je sat poslije pao za jedan centimetar te je u daljnjem padu.
Provaljeno u trgovinu u Novom Centru - 23.10.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela i pet prometnih nesreća od kojih je jedna s lakše ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.
Otvorena izložba Dimitrija Popovića - 22.10.2014.   
U Galeriji "Vjekoslav Karas" otvorena je izložba "12 ciklusa" akademskog slikara Dimitrija Popovića. Otvorenju izložbe prisustvovao je veliki broj ljubitelja likovne umjetnosti, a može se reći da je ova izložba jedan od najznačajnijih kulturnih događaja ove jeseni u Karlovcu.
Darivanje krvi - humanost bez granica - 22.10.2014.   
U Gradskoj vijećnici grada Karlovac održana je svečana dodjela priznanja povodom 25. listopada Dana davatelja krvi i 60 godina darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Karlovac, kojom se nastoji dodatno skrenuti pozornost javnosti na sve one bezimene heroje koji nesebično darivaju krv.
Predstavljena Strategija kulturnog razvoja grada - 22.10.2014.   
U prostoru Gradskog muzeja danas je upriličena prezentacija Strategije kulturnog razvoja grada Karlovca koja je usvojena na Gradskom vijeću u travnju ove godine. Prezentaciji su prisustvovali zamjenik dogradonačelnika Dubravko Delić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić, autor Strategije Jadran Antolović, te savjetnica za kulturu u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Irena Šegavić Čulig.
Simpozij o arhitektu Borisu Magašu - 22.10.2014.   
U subotu će u velikoj karlovačkoj gradskoj vijećnici biti održan znanstveni simpozij o arhitektu Borisu Magašu, rođenom Karlovčaninu i, po mnogima, jednom od najtalentiranijih i najznačajnijih hrvatskih arhitekata. Njegova djela su hoteli Solaris kod Šibenika, stadion Hajduka u Splitu, hotelski kompleks Haludovo na Krku, Dječji vrtić na Mihaljevcu u Zagrebu, crkva Svetog Nikole u Rijeci, Dominikanska crkva u Zagrebu i druga.
Marekovićeve lutke Karlovčanke za Gunju - 22.10.2014.   
U Domu za djecu "Vladimir Nazor" ovih dana karlovački umjetnik Željko Mareković-Marek vodi radionicu izrade lutaka tehnikom marshe. Lutke su simboličan dar mališanima na području Gunje.
Viktor Šegrt i dalje na čelu Razvojne agencije - 22.10.2014.   
Viktor Šegrt je ponovno imenovan za direktora Razvojene agencije Karlovačke županije Karla u naredne 4 godine.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 20 aktivnih posjetitelja