Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
U osnovne škole do sada upisano 8.860 učenika - 22.8.2014.   
U osnovne škole u školskoj godini 2014/2015. upisan je približan broj učenika kao i prošle godine.
Sunčana razdoblja, ali i kiša - 22.8.2014.   
Na karlovačkom području danas bi trebalo biti barem kraćih sunčanih razdoblja, ali može biti i malo kiše, rekla je za naš Radio prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović. Temperatura će biti između 20 i 22 stupnja, dok će vjetar biti slab.
Dezinfekcija i deratizacija poplavljenih objekata - 22.8.2014.   
Djelatnici Epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije proveli su dezinfekciju 26 objekata poplavljenih u bujici 5. kolovoza, izvijestili su iz Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Karlovcu.
Krađe i prometne nesreće - 22.8.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila krađu alata i naponskog kabla sa željezničke pruge.
Podignuta optužnica protiv bračnog para Benić - 21.8.2014.   
Protiv bračnog para Hermine i Ivana Benića, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu pred Županijskim sudom u Karlovcu. Priopćenje o podizanju optužnice, u kojoj nije naveden identitet okrivljenih, objavljeno je na Internet stranici DORH-a. Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, kaznenog djela krivotvorenja isprave i kaznenog djela ovjerovljivanja neistinitog sadržaja.
Ljetno izdanje Karlovac dance festivala - 21.8.2014.   
Ljetno izdanje Karlovac dance festivala 2014. bit će održano od 25. do 31. kolovoza. Festival ima novu koncepciju, pa se održava tijekom godine u sva četiri godišnja doba. Organizator festivala je Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost FREE DANCE.
Prepoznatljivost gospodarstva Karlovačke županije - 21.8.2014.   
Rezultati projekta „Stvaranje prepoznatljivosti gospodarstva Karlovačke županije“ predstavljeni su danas na sastanku u Uredu župana. Nositelj projekta je Razvojna agencija Karlovačke županije KARLA, a provodi se uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta kroz program Poduzetnički impuls 2013. godine.
Gradska toplana na tržištu toplinske energije - 21.8.2014.   
„Gradska toplana na tržištu toplinske energije“, naziv je javne tribine koja je sinoć održana u restoranu „Zrinski“ Doma oružanih snaga. Naime, posljednji akt Zakona o tržištu toplinske energije Ministarstvo gospodarstva donijelo je 13. kolovoza, a radi se o Pravilniku o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju.
Savjeti policije za Dane piva - 21.8.2014.   
Povodom održavanja 28. Dana piva, kada se očekuje okupljanje većeg broja građana, iz PU karlovačke uputili su upozorenje na pojavu kriminaliteta, prekršaja i drugog devijantnog ponašanja.
Sutra počinju 28. Dani piva - 21.8.2014.   
Na Športsko rekreacijskom centru Korana sutra počinju 28. Dana piva. U deset dana, koliko će ova manifestacija trajati, posjetitelje očekuju brojne novosti, zabavni program na četiri pozornice, pivo i ugostiteljska ponuda.
169 poziva Županijskom centru 112 - 21.8.2014.   
Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je u posljednja 24 sata 169 poziva građana. U petnaest poziva zatražena je intervencija medicinskog tima.
Krađe i prometne nesreće - 21.8.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 11 kaznenih djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila teške krađe i krađu bicikla.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 33 aktivnih posjetitelja