Igrokaz za bolničku djecu

- 4. prosinca 2012.   

„Sveta Veronika“ je udruga s humanitarno socijalnim ciljevima u radu s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac. Povodom blagdana Svetog Nikole dramska družina udruge sutra će na Dječjem odjelu karlovačke Opće bolnice uprizoriti igrokaz za djecu „Čizmica Svetog Nikole“, rekla je predsjednica Udruge Nada Beljan.
 
- Projekt podržan od strane grada Karlovca pod nazivom „Čizmica Svetog Nikole“, sutra u 16.30 sati na Dječjem odjelu karlovačke bolnice daje igrokaz za bolničku djecu. Za djecu su osigurani i darovi, slatkiši, voće i slikovnice koje je donirao Grad Karlovac, „Naša djeca“ Karlovac, Gradska četvrt Zvijezda, Udruga „Jak kao Jakov“, knjižara „Lin“ i izdavačka kuća „Naša djeca“ iz Zagreba, kojima od srca zahvaljujemo.

Dramskoj družini udruge pomažu stručni suradnici iz Dječjeg vrtića „Gaza“ i „Jaškovo“ i Društvo „Naša djeca.“ Fabulu igrokaza osmislila je stručna suradnica udruge Animira Mrkša, koja i glumi u predstavi. Igrokaz će imati prilike pogledati i ostala djeca, rekla je Nada Beljan.
- Ovu predstavu želimo prikazati svoj djeci grada Karlovca, koja će ju moći pogledati 13. prosinca u 17 sati u „Lana centru“ u Žitnoj kući.
Novosti
KUD „Sv. Juraj“ Draganić u Italiji - 22.9.2014.   
KUD „Sv. Juraj“ Draganić ove godine obilježava 80. godišnjicu rada, a najnovije gostovanje bilo je ono u Rim i Vatikan. Gostovanje je organizirano u suradnji s talijansko-hrvatskom udrugom u Rimu, Papinskim zavodom sv. Jeronima, hrvatskim hodočasničkim domom „Domus Croata“ u Rimu i Hrvatskim veleposlanstvom pri sv. Stolici u Rimu.
VES Brodarci - sad ili nikad - 22.9.2014.   
Karlovački HSLS na današnjoj je pressici govorio o izgradnji cjelovitog sustava obrane od poplave, u kojem je najvažniji objekt vodno-energetska stepenica Brodarci, projekt za koje se HSLS zalaže već godinama.
Proglašena elementarna nepogoda i u Ozlju - 22.9.2014.   
Župan Ivan Vučić danas je proglasio elementarnu nepogodu zbog odrona zemljišta i poplave za područje Ozlja.
Predavanje o borbi protiv nasilja nad ženama - 22.9.2014.   
Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova danas je organiziralo predavanje u karlovačkoj Gimnaziji.
Zajednica žena HDZ-a o nasilju nad ženama - 22.9.2014.   
Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Karlovačke županije u ponedjeljak je organizirala okrugli stol povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Glavna pošta nedostupna osobama s invaliditetom - 22.9.2014.   
Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i ove godine uključila se u projekt obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i
u nacionalnu Kampanju „Za pokret“. Nacionalni savez društava distrofičara Hrvatske organizator je kampanje, a ove godine ona se provodi pod motom: „Pravilno dišite za učinkovit pokret“.
Nastavak promjenjivog vremena - 22.9.2014.   
Ma karlovačkom području danas će se nastaviti promjenjivo vrijeme. Povremeno može biti oblaka i kiše, osobito sredinom dana, a moguća je i krajem, rekao je u našem programu prognostičar DHMZ-a Tomislav Kozarić.
Za poplave nisu krive samo kiše - 22.9.2014.   
Stanovnici Gornjeg Mekušja uvjereni su da oni nisu samo poplavljeni zbog obilnih kiša, već i potopljeni zbog niza nerazumljivih poteza investitora i izvođača radova koji su od Mekušanskog polja napravili neku vrstu retencije ili jezera za zadržavanje vode u vrijeme poplavnih voda što je dovelo do plavljenja brojnih obiteljskih i poslovnih objekata na dosad nezabilježen način, kao i plavljenja nedavno izgrađenog Pročistača otpadnih voda, zbog čega su se i gradili novi nasipi.
Provala, krađa i pronalazak rezanog duhana - 22.9.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, od kojih je policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški izdvojila provalu, krađu i pronalazak rezanog duhana.
Predprogram PickUp Music Festivala - 22.9.2014.   
U sklopu predprograma PickUp Music Festivala jučer su u Zagrebu održane akustične svirke britanskog kantautora Half a Chicken te zagrebačkog benda Phaneron. Akustične svirke održane su u nekoliko parkova u Zagrebu, a poslužile su i kao dobra najava skorašnjeg Festivala u Karlovcu, koji počinje ovog četvrtka na Kinološkom poligonu.
Nasilja nad ženama još ima svuda - 22.9.2014.   
Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Socijaldemokratski forum žena SDP-a Karlovačke županije uputio je dopis medijima u kojem upozorava da još uvijek nismo izborili pobjedu nad jednim od najgorih oblika nasilja - onog obiteljskog.
Održana biciklijada "Karlovačkim ulicama" - 21.9.2014.   
Obilježavajući Europski tjedan mobilnosti Grad Karlovac i Sportsko rekreacijski klub "Pedala Laganini" organizirali su u sklopu obilježavanja Europskog dana mobilnosti rekreativnu biciklijadu za djecu, mladež i građane "Karlovačkim ulicama".
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 32 aktivnih posjetitelja