Nastavlja se jesensko vrijeme

- 4. lipnja 2013.   

Vrijeme se nastavlja ovako tmurno, više jesensko nego lipanjsko. Jutros je u Karlovcu oblačno, možda ponegdje proviri koja rijetka zraka sunca, ali će se zadržati oblačno, rekla je u našem jutarnjem programu dežurna prognostičarka u DHMZ-u Ankica Stojanović.
 
- Jutros je u Karlovcu izmjereno 13°C, do kraja dana pa i do kraja tjedna zadržat će se tmurno i oblačno vrijeme, nema baš nekih naznaka za promjenu.

Trebalo bi sljedećih dana biti možda malo više sunca nego danas, pa s time i nešto više temperature, ali upravo stoga i veća mogućnost za lokalne pljuskove.

U sljedećih tjedan dana čini se da bi najljepša bila nedjelja, kad bi trebalo biti najviše sunca i najmanja mogućnost za pljuskove. Tada će i temperatura biti najviša, 25°C ili čak koji stupanj viša. To će biti jedini gotovo ljetni dan, dok će ostale dane temperatura biti do 23°C, što je još uvijek niže od prosjeka za lipanj, rekla je Ankica Stojanović.
Novosti
Sastanak na temu obrane od poplava - 29.7.2014.   
Zamjenici gradonačelnika Marina Kolaković i Dubravko Delić sa suradnicima danas su se susreli s predstavnicima Hrvatskih voda. U radnom sastanku sudjelovali su direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu pri Hrvatskim vodama Milan Mateša, voditeljica Vodnogospodarske ispostave za mali sliv "Kupa" sa sjedištem u Karlovcu Biljana Željeznjak, te direktorica tvrtke Vodoprivreda Nada Štefanac.
Dan poginulih hrvatskih branitelja Bošnjaka - 29.7.2014.   
Prema odluci Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj danas je Dan poginulih hrvatskih branitelja Bošnjaka – Dan šehida. Tim povodom delegacija Medžlisa Islamske zajednice Karlovac predvođena glavnim imamom Admirom ef. Muhićem danas će u 14 sati na mjestu obaranja helikoptera i pogibije visoke delegacije Republike BiH nedaleko od Cetingrada proučiti Ja-sin i položiti cvijeće. Okupljenima će se obratiti zamjenik načelnika Općine Cetingrad Ferid Krak.
Niz radova karlovačkog Inkasatora - 29.7.2014.   
Karlovačka tvrtka Inkasator za vrijeme ljetnih mjeseci provodi niz radova. U ovom razdoblju u Inkasatoru su u tijeku projekti na više zgrada, konkretno 17 projekata, rekao je voditelj Odjela tehničkih poslova Tomislav Franjković.
Karlovčani voditelji radionice filma na Šipanu - 29.7.2014.   
Karlovčani Kristijan Protulipac i Mateja Banić iz Kinokluba vode radionicu igranog filma u okviru Ljetne škole filma Šipan. Škola se održava pokraj Dubovnika već nekoliko ljeta i okuplja filmaše iz cijele regije koji svoje znanje i iskustvo prenose malim šipanskim genijalcima.
Krađe i prometne nesreće - 29.7.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, od kojih je policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški izdvojila nekoliko krađa.
Povećan broj intervencija - 28.7.2014.   
Promjenjivo vrijeme koje je ovih dana karakteristično za Hrvatsku, pa tako i Karlovac, uzrokuje i određene zdravstvene probleme. Tome svjedoči i povećan broj intervencija. Građani se najviše žale na vrtoglavicu, slabost, nemoć, tjeskobu, povišen tlak i bol u prsima, rekao je dr. Tomislav Stojković iz Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Uputio je i nekoliko korisnih savjeta.
Uređenje Centra na Gazi - 28.7.2014.   
U okviru međunarodnog volonterskog kampa Eko Pan Overground 12 volontera iz cijelog svijeta radilo je na uređenju Centra za mlade na Gazi. Prvi ovogodišnji kamp u Karlovcu je održan od 4. do 18. srpnja.
Nagrade za "Broj 55" u kojem glumi i Deda - 28.7.2014.   
Na nedavno završenom 61. pulskom filmskom festivalu film „Broj 55“, Kristijana Milića, osvojio je osam nagrada. Jednu od uloga u filmu imao je i Karlovčanin Ljubomir Jurković – Deda. Jurkoviću je ovo deseta uloga u filmu, a ovog puta glumio je oficira JNA.
U Mrežnici pronađen i drugi utopljenik - 28.7.2014.   
U rijeci Mrežnici u mjestu Mihalić Selo u Dugoj Resi, danas oko 9,20 sati pronađeno je tijelo 48-godišnjaka s područja Varaždina, izvijestili su iz PU karlovačke. Nakon provedenog očevida, policija je utvrdila da je uzrok smrti utapanje, a ne posljedica kaznenog djela.
Kiša odgodila Riječno kino - 28.7.2014.   
Čak dvije projekcije Riječnog kina uz Karlovačko prošli su vikend otkazane zbog kiše. No, organizatori su odlučili nadoknaditi propušteno u tjednu koji slijedi, pa će tako biti pet filmskih večeri, šest projekcija i to u tri grada.
Promjenjivo vrijeme - 28.7.2014.   
Na karlovačkom području poslijepodne bi trebalo biti kraćih sunčanih razdoblja, ali su mogući i pljuskovi, rekla je za naš Radio prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović. Vjetar će biti slab, a temperatura oko 25 stupnjeva.
Prometna nesreća, krađe - 28.7.2014.   
Jučer oko 15,25 sati, u mjestu Gornje Mrzlo Polje Mrežničko u Dugoj Resi, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU karlovačke.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 42 aktivnih posjetitelja