Nastavlja se jesensko vrijeme

- 4. lipnja 2013.   

Vrijeme se nastavlja ovako tmurno, više jesensko nego lipanjsko. Jutros je u Karlovcu oblačno, možda ponegdje proviri koja rijetka zraka sunca, ali će se zadržati oblačno, rekla je u našem jutarnjem programu dežurna prognostičarka u DHMZ-u Ankica Stojanović.
 
- Jutros je u Karlovcu izmjereno 13°C, do kraja dana pa i do kraja tjedna zadržat će se tmurno i oblačno vrijeme, nema baš nekih naznaka za promjenu.

Trebalo bi sljedećih dana biti možda malo više sunca nego danas, pa s time i nešto više temperature, ali upravo stoga i veća mogućnost za lokalne pljuskove.

U sljedećih tjedan dana čini se da bi najljepša bila nedjelja, kad bi trebalo biti najviše sunca i najmanja mogućnost za pljuskove. Tada će i temperatura biti najviša, 25°C ili čak koji stupanj viša. To će biti jedini gotovo ljetni dan, dok će ostale dane temperatura biti do 23°C, što je još uvijek niže od prosjeka za lipanj, rekla je Ankica Stojanović.
Novosti
Upis djece u program predškole - 2.9.2014.   
Dječji vrtić Karlovac i Dječji vrtić Četiri rijeke objavili su ponovljeni poziv za upis djece u program predškole dječjih vrtića grada Karlovca za 2014/2015. predškolsku godinu. Program predškole obvezan je za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječjem vrtiću.
Javne rasprave o studijama o utjecaju na okoliš - 2.9.2014.   
Iz Karlovačke županije obavijestili su kako su u tijeku javne rasprave o studijama o utjecaju na okoliš dva zahvata. Radi se o zahvatima plinovoda Bosiljevo – Sisak, o čemu će rasprava biti u prostorijama Općine Barilović, te o eksploataciji tehničko-građevinskog kamena na eksploatacijskom polju „Plaškarica“ u općini Bosiljevo, o čemu će biti rasprave u prostorijama ove Općine.
Elektronička prijava boravišta učenika i studenata - 2.9.2014.   
S obzirom da se približava početak nove školske i akademske godine, iz Ministarstva unutarnjih poslova podsjećaju ustanove koje pružaju usluge smještaja - učeničke i studentske domove na mogućnost elektroničke prijave boravišta učenika i studenata.
Natječaji u okviru Festivala volonterizma - 2.9.2014.   
Lokalni volonterski centar VolonterKA u sklopu Udruge Carpe Diem i ove godine organizira Festival volonterizma koji će se održati u subotu 20. rujna u Karlovcu.
Provala i vožnja u alkoholiziranom stanju - 2.9.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila provalu u kiosk u Karlovcu.
Zadovoljavajuća sigurnost na Danima piva - 1.9.2014.   
Za vrijeme održavanja 28. Dana piva na prostoru ŠRC Korana u Karlovcu, u razdoblju od 22. kolovoza do 31. kolovoza, evidentirana su dva kaznena djela, osam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.
Akcija „Važna je volja – Hodanjem do zdravlja“ - 1.9.2014.   
„Važna je volja – Hodanjem do zdravlja“, naziv je akcije koju inicira Udruga oboljelih od raka, leukemije i ostalih malignih bolesti „Novi život“. Udruga je osnovana u srpnju ove godine i okuplja više od dvadeset članova. U sklopu akcije, koja će biti održana u rujnu, očekuje se veći broj sudionika u pješačenju od Zagreba do Karlovca. Više o tome bilo je riječi na današnjoj presici u Vili Anzić.
Još ima mjesta za jesenski upisni rok - 1.9.2014.   
Na karlovačkom Veleučilištu još ima slobodnih mjesta, iako je ljetni upisni rok bio vrlo uspješan. Do početak nastave ostalo je još oko mjesec dana.
Kiša i niža temperatura - 1.9.2014.   
Na karlovačkom području danas će prevladavati oblačno s povremenom kišom, rekla je u našem jutarnjem programu prognostičarka DHMZ-a Dunja Plačko-Vršnak. Kiša bi prijepodne mogla biti obilnija, dok će poslijepodne slabiti.
Dvije krađe - 1.9.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, od kojih je glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila drsku krađu i krađu aluminijske odbojne ograde i stupova.
Održan humanitarni turnir "Lopta dobrote" - 31.8.2014.   
Županijska organizacija HDZ-a Karlovačke županije organizirala je u Zvečaju na igralištu Nogometnog kluba "Mrežnica" humanitarni sportski događaj "Lopta dobrote". Sav prihod od kotizacija i donacija bio je namijenjen za Udrugu obitelji djece s poteškoćama u razvoju "Sunce" iz Duge Rese.
Provale i krađe - 31.8.2014.   
U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, oba u Karlovcu, jedan prekršaj nasilničkog ponašanja u obitelji, također u Karlovcu, te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
Radio Karlovac uživo na internetu
SMS 66248
Karlovački tjednik
Turistička zajednica grada Karlovca
Čistoća
Toplana
Copyright © HRVATSKI RADIO KARLOVAC 2009.

Share

Trenutno je 55 aktivnih posjetitelja